Ny studie gjennomført i Danmark – Epidemiologisk studie

For 2 år siden var vi i kontakt med en Dansk lege student som ønsket å gjøre en epidemiologisk studie på MRKH, og her er deres resultater. Studien gikk på å kartlegge forekomsten av MRKH. For å kunne gjøre dette har de reist rundt på samtlige sykehus i Danmark for å innhente informasjon.
Resultatet ble at 1 av 4982 kvinner fødes med MRKH altså veldig tett på 1 av 5000 som vi har som utgangspunkt i dag.

Det er også gjort en studie som går på dilation vs Kirurgi, denne vil komme ut på et senere tidspunkt. Jeg har dessverre ikke lov å dele studien i sin helhet pga copyright men dere kan se et utdrag av den her http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27609979
Skulle det likevel være noen spørsmål eller ønske om mer informasjon fra studien så kontakt meg gjerne for en prat  

%d bloggers like this: